sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Korukoplassa ketjuja

Magsin korukoplassa oli tällä kertaa haasteena ketju; ei ihan minkälainen tahansa, vaan hauska bingorivi, josta sai poimia mieleisensä yhdistelmän. Mulla nappasi heti, koska olin haaveillut jostakin virkatusta korusta. No tuostahan saisi bigorivin: tekstiili, pyöreä, musta. Löysin tarkoitukseen sopivaa  muinaista jämäpuuvillalankaa, joten värkit eivät paljon maksaneet.  Ei tästä nyt ihan mun tyyliin korua tullut, mutta kiva kokeilu, ja kehittelemällä voisi jotakin itsellekin sopivaa syntyä. Tässä pikku lisänä yksi lenkki mattamustista onyxhelmistä. Niskaan virkkasin solmittavan nauhan, mikä näkyy alakuvassa.

 
 
Onko ruuti keksittävä uudelleen...  Välillä tuntuu siltä. Taas kerran mukamas  "keksin"  tämän ketjuidean ihan itse, kunnes selailin vähän nettiä: no sielellähän näitä löytyi. Kunnon ohjetta en löytänyt, joten kehittelin mallin kokeilemalla. Eilen sitten eteeni tupsahti vahingossa Taika-lehden (8/2013)  sivuilta Molla Millsin ohje. Nuo rinkulat olin tehnyt hyvin samalla tavalla, mutta kiinnitin ketjun renkaaksi virkkaamalla ekan ja viimeisen kerroksen yhteen, Millsin ohjeessa ketju oli ommeltu kiinni. Se saattaa olla helpompi tapa, pitää kokeilla. Ja ehdottomasti kätevämpää olisi selailla kunnolla lehtiä ja nettiä, niin ei tarvitsisi nähdä niin kovin turhaa vaivaa. Mutta toisaalta: On kiva saada ahaaelämyksiä, vaikka myöhemmin huomaakin, että enhän minä sitä ruutia keksinytkään. :D


Korukoplan haasteen julkaisupäiviä oli kolme. Sain kuvattua omani vasta tähän viimeiseen, vaikka virkkaus syntyi ajat sitten. Kiva kun jotkut kerkisivät useampaan. Kiitos taas Mags hauskasta haasteesta! Näitä vaan lisää, niin meikäkin saattaa pakottaa itsensä saamaan jotakin joskus esille. :)

9 kommenttia:

outiriina kirjoitti...

Hauska idea :) tuotapa tarttiskin kokeilla, noita keränjämiä kyn löytyy...

Mags kirjoitti...

Minusta on upeaa, että teit 'omasta päästä' !
Ja koru vaikuttaa erittäin upealta, luulenpa, että sitä on hyvin miellyttävä käyttää :-)

Korustamo kirjoitti...

Ihana koru, oli sitten kenen päästä tahansa!
Juurikin tuo helmiosuus on mahtava ja tekee pisteen i.n päälle.
<3

Unknown kirjoitti...

upea ja muhkea

Alissa kirjoitti...

Ihana koru! Juuri minun tyylinen ja taidanpa napata idean talteen tulevia projekteja varten. Helmirinkula on ihana yksityiskohta.

Suntsa kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteista!
Koitan tehdä parannusta tässä päivitystiheydessä; se on ollut harvanlaista. Samoin kuin vierailut toisten blogeissa. Mutta yritän taas tsempata itseäni siinäkin. Olen vähän tämmönen tuulella käyvä. :D

Helinä kirjoitti...

Tosi tyylikäs ja magee:-)

Unknown kirjoitti...

Oho, Vautsi, nyt on aika rock :D. Ihan mahtava toteutus munkin mielestäni! Ja niin kuin Mags sanoi, niin varmasti ihana käyttää!

Sorsaska kirjoitti...

Onpa mainio! Tuo olisi kiva töissä, farkkujen kanssa. Ehkä joku paitakin :D