sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

The time of Little Finnish Soup, Suomivaihdon hetki lyö

 Huom! BSBP siirtyi viikolla eteenpäin sairastapauksen vuoksi. Korut esitellään siis 10.5. lauantaina.

On aika esitellä Magsin emännöimän korukoplan tarvikevaihdon aikaansaannokset. Enemmän tietoa löytyy täältä. Osallistujien nimistä pääseen kurkistelemaan jokaisen blogiin. Arvotut parithan olivat 
Peikkonen ja Sirpa.
Marjo ja Satu,
Eila ja Susanna,
Suntsa ja Mags.

Sain siis parikseni itse pääkokokin, sopankeiton emännän, Magsin! Lähettämämme tarvikkeet olemme esitelleet aiemmin, ja nyt on korujen aika. Elämässäni sattui nyt kovasti kiireinen aika ( mikä toki olisi pitänyt tietää), mutta pari ekaa korua syntyi kovin helposti.

Pakolliset parin lähettämät osaset olivat siis riipus ja lukko, jotka sai käytää joko samaan tai eri koruun.  Ne ja `päähelmet´ naputtelin kaikki samaan koruun, koskapa sopivat niin somasti yhteen. Olkoonpa korun nimi vaikka `Merenneidon loma´. :)

It´s time ti introduce our little Finnish soup. The hostess of our Bead Party is Mags, and I was so happy I got her to my partner. The name of the first neclace I made of her soup is `Mermaids holiday`.


Magsin lähettämiä osia ovat siis tuo ihana erikoinen simpukankuoririipus, väreihin sopivat valtamerijaspikset, iso pronssinen lukko kristalliupotuksineen, pienet tsekkiläiset helmet ja kaunis siiven tai lehden muotoinen taidelamppulasihelmi. Lisäsin merelliseen teemaan vielä sekä pyöreitä valkoisia että  kierrekuvioisia simpukankuorihelmiä. Lukon vastapariksi laitoin Amorosalta saamani ison valkoisen kristallikoristeisen akaattihelmen. Ketju ja sudenkorennon siivet ovat pronssin väristä metallia, sudenkorennon vartalossa muutama siemenhelmi. Ketjuosuus roikkuu ehkä hiukan liian pitkänä, mutta se on helppo lyhentää kunhan kerkeen.


The next one became my favourite. I used first time in my life the wire mesh I got from Mags and I liked the result even though I had a few problems while working. There is silver,  freshwater pearls, Chech glass and some tiny rock crystals, the `challenge beads´ of Mags :) . This is `Secret garden´.

Seuraavasta korusta tulikin yllättäen suosikkini. Itselleni tämä ei ehkä sovi, mutta olin niin iloinen, kun osasin mielestäni käyttää tuon Magsilta saamani metalliverkkoputken niin kuin haaveilin. Matkassa oli vähän mutkia, eikä kaikki ollut ihan helppoa, mutta lopputulokseen olin silti tyytyväinen. Tässä siis `Salainen puutarha´.


Pujottelin vaijeriin hohtavia makeanvedenhelmiä, tsekkiläisiä lasihelmiä ja tuota ihkua verkkoa vuorotelle sommitellen. Muutama Magsin miniminipieni vuorikristallihelmikin pääsi johonkin kukkaseen tai lehteen. Venyttelin verkkoa välikohdista. Niskassa koitin vetää verkon ohueksi putkeksi, vaijeri siis kulkee sisällä. Vaikeinta oli kiinnittää hopeinen lukko nätisti. Tungin vaijerin verkkoineen krimppihelmen sisään, ja verkon suttupäiden peitoksi hopeiset krimppihelmen suojat. 


Sitten tuli kiire, mutta sain kuin sainkin aikaiseksi vielä pari kaulakorua, johin käytin Magsin lähettämät kristallihelmikaunokaiset. Ekaan tein vielä setiksi rannekorunkin. Ensimmäien koru, `Sumuinen aamu´ on pitkänptkä, helmet kieputeltu artistc wireen, lisäksi gun metallin väristä ketjua. Helmet ovat siis Magsin lähettämät kauniit kristallihelmet, simpukankuorta, korumetallia ja käsin tehty taidelasihelmi.

I´m very busy now, but I still managed  to make a couple of jewelry. The first one is `Misty morning´. The set of  necklace and wristlet of crystal, south sea shell beads, gun metal and handmade aritsan lampwork beads from GlassBeadArt.

Viimeisessä lyhyessä kaulakorussa on Magsin ihanaiset kristallit saaneet seurakseen makeanvedenhelmiä ja hopeaa, sudenkorento ja lukko Balin hopeaa, muuten normi 925 hopeaa. `Korennon lentohan´ se. :) Ai niin, nuo kaksi kristalliupotuksin koristeltua makeanvedenhelmeä olen hankkinut Magsilta joskus aikaisemmin.Tähän ne nyt halusivat kristallien kaveriksi. Vaikka yleensä vierastan tämmöstä blingiä, kaulalla koru säihkyi oikein houkuttelevasti.

This necklace is `Fly dragonfly´. :) It´s made of  silver, crystal beads and freshwater pearls. I´m sorry the short text, but perhaps more words later... It´s time to go to sleep. :D
  

Kiitos Mags ihanasta helmivaihdosta! Vaikka on ollut kiire, tätä hauskuutta ei vaan voinut jättää väliin.  Jos teksti on soopaa, osasyynä voi olla, että kirjoitan tätä nyt yöllä puoli kolmelta, ehkä korjailen/lisäilen myöhemmin... Mutta haa, kerkesinpäs!! :D

19 kommenttia:

Monique (A Half-Baked Notion) kirjoitti...

Love these, especially #2, that wire mesh is VERY cool!

Helinä kirjoitti...

Aivan mahdottoman hienot korut, joka ainoa! Mun suosikeiksi nousivat eka ja vika

Mags kirjoitti...

Voi miten ihanaa! Oi Suntsa-kulta, miten hienosti tuon Salaisen puutarhan kokosit, se ja Korennon lento ovat aivan suosikkejani! Upeaa työtä, kiitos!

kirsema kirjoitti...

Jestas, kuinka upeita! Eka ja toka ja varsinkin toinen - Salainen puutarha - sulatti sydämeni <3

MiunMaun kirjoitti...

Voi kuinka kauniita nämä ovat. Merenneidon loma on upea. Salainen puutarha ei ole 'minun näköiseni' mutta silti se sai henkäilyjä aikaan. Runsaiden korujen ystävälle todellinen taidonnäyte!
Sumuinen aamu on makean tumma. Ihanasti kuvassa aurinko kimmeltää kristallista, aaah.
Ja tämä viimoinen, Korennon lento. Tästä tulee aivan rukousnauhafiilis, tyk-kään.

Korustamo kirjoitti...

Voi Pyhä Päivä, kuinka ihania<3
Suosikkini on ehdottomasti tuo ,missä oli metalliverkkoa, Salainen puutarha<3<3<3

Kaisa Reetta kirjoitti...

oin, kauniit, kauniit korut! :)


Kaisa Reetta kirjoitti...

Oho, typopeikko iski :) siis

Oih, kuinka kauniit korut -jälleen kerran :)

Sorsaska kirjoitti...

Ovatpa kauniita! Salainen puutarha on suosikkini, mutta tykkäsintuosta, miten olet käyttänyt simpukoita. Itselleni ne jotenkin tuottavat vaikeuksia keksiä, että miten rakentaa kokonaisuus.

Unknown kirjoitti...

Kuinka mahtava Salainen puutarha! Ihanat värit, ois kyllä ihan mun :) Upeita kyllä kaikki, hienosti käytetty materiaalit!

Peikkonen kirjoitti...

Mitä upeuksia!!! Kaks ekaa upeimmat, kun ovat monimutkaisimmat, tokassa verkkonauhan käyttö todella kekseliästä ja toimivaa. Itselleni valitsisin Merenneidon loman :)

Sirpa kirjoitti...

Salainen puutarha kolahtaa :)
Korun sävyt eivät ehkä ole olleet omia suosikkejani, mutta niistä on alkanut tulla sellaisia :) romanttinen, kesäinen ihanuus. Olet kyllä ollut ahkera!!!

Suntsa kirjoitti...

Thank you lovely Monique! :)

Kiitos kaikki ihanat kommenteista!:)

Unknown kirjoitti...

Voi miten ihania koruja!! Merenneitokoru ja salainen puutarha taitavat olla mun suosikkeja. Aivan ihanaisia taideteoksia joka ikinen :)

http://marjonsivuilut.blogspot.fi/ kirjoitti...

Vau mitä koruja! Salainen puutarha oli todella suloinen koru,ja hienosti oli verkkoa käytetty koruun. Itse en ole verkkoa koskaan edes kokeillut! Mutta tuo Merenneidon vapaapäivä oli ilmiömäinen suosikkini noista simpukanhelmistä ja valtamerijaspiksesta johtuen! Voi kun ihania koruja !

Miina kirjoitti...

Melkoinen määrä koruja :) Ihania, kauniita, taitavasti tehtyjä... :)

Kirsti kirjoitti...

Aivan ihania koruja♥

Karin G kirjoitti...

All your pieces are beautiful and interesting. I especially love the first one, I love all things of the sea.

SueBeads kirjoitti...

I sent you an email regarding the AJE COM, please check your email or spam folder! I had sent you two previous emails that maybe you didn't receive. Thanks! Susan Kennedy (Art Jewelry Elements)