sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Syyskuun kivi: safiiri

Tein pika pikaa unelmasiepparin ihanalle 13-vuotiaalle synttärilahjaksi. Syyskuun kivi on safiiri. No ihan safiireja ei kivivarastostani löytynyt, mutta markkeeratkoon sininen onyx nyt sitä.


Tietoa ja myyttejä kuukaudenkivistä -sivustolla kerrotaan seuraavaa:

Karkeasti ottaen kaikki korundit jotka eivät ole väriltään punaisia ovat safiireja. Safiireita löytyy kaikissa kirjon väreissä joista halutuin väri on sininen. Nimi on alkujaan Kreikan kielen sanasta 'sappheiros' eli sininen. Tärkeimmät esiintymät Burmassa, Sri Lankassa ja Australiassa. Muinaisessa Persiassa uskottiin taivaankannen värin olevan peräisin suuresta safiirista.

Antiikin aikaan uskottiin että raamatun kymmenen käskyä olisi kirjoitettu suurille safiirilaatoille. Sen ajan papit ja noidat kunnioittivat kaikista kivistä juuri safiireja koska sillä uskottiin olevan oraakkelimaisia ominaisuuksi.Safiiri on pyhitetty kreikkalaisen jumaltaruston Apollolle tulevaisuuden ennustamisen suhteen. Englannin kuninkaallisen perheen Prinssi Charles valitsi sinisen safiirin Prinsessa Dianan kihlasormukseen.
Tähtisafiireita on kutsuttu myös kohtalon kiviksi ja niiden tähtikuvion kolmea risteävää valoheijastumaa on kutsuttu uskoksi, toivoksi ja kohtaloksi.

4 kommenttia:

Päden paja kirjoitti...

Voi miten kaunis sieppari♥ Varmasti on mieleinen saajalle! Kiva oli kuulla safiirista tarinaa. Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

Jaana kirjoitti...


Supersimppeli ja nätti :) Toimii juuri tällaisena.

Petra kirjoitti...

Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

Suntsa kirjoitti...

Hei kiitos kommenteista! Oon melkein unohtanut koko blogin. Ja kaikki blogit. Pitää palailla...