sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kuvasta koruksi -haaste

 Nyt on aika julkaista korukoplan  kuvasta koruksi -haaste. Magsin ideoima ja järjestämä, erittäin mielenkiintoinen ja mieluisa aihe käsitteli lepoa kolmen erilaisen kuvan herättelemänä. Kun näin kuvat, tiesin heti, minkälaisen korun ja mistä materiaaleista, teen. 

Kuvaksi valitsin tämän Magsin pojan, Sameli J:n lomakuvan. Olimme juuri  katselleet kaiholla vanhoja lomavideoita, joissa lapsetkin olivat vielä pieniä. Niistä huokui sellainen onni ja ilo, joka melkein itketti. Kyllä lomareissut ovat mitä parhainta lepoa.

 

Värimaailma mm. Norjan Strynsvattnin maisemissa oli uskomattoman turkoosi. Koruun löytyi myös muita värejä tuosta videosta. Korukoplan lomakuva, joka on varmasti otettu toisella puolella maapalloa, vaikutti väreiltään yllättävän samanlaiselta. Tai ainakin se johdatti helposti noihin Norjan maisemiin. Oikeastaan korua tehdessäni mielessä oli koko ajan tuo lomavideo, mutta vastaavat värit ja muodot löytyivät myös tästä kuvasta melkein kuin vahingossa. Hassua! Kaukokaipuu alkoi muuten kummasti kalvaa tämän haasteen myötä.:)


 
 Riipus on muistaakseni sinistä opaalia. Riipuksen keskellä mielenkiintoinen, turkoosi virta, aivan kuin vuono keskellä vuoria. Amerikkalaisen taiteilijan lamppulasihelmet toistavat riipuksen värejä, rouheassa vuorikristallissa on mukana myös "kalliota". "Maapallo", jonka värejä käsinvärjätty silkkinauha toistaa, on ehkä jaspista, valkoiset helmet korallia, metalliosat hopeaa.  Kaulakuva olisi aina havainnollinen, mutta sen lisään ehkä myöhemmin.

15 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Aivan huippuihania helmiä oot löytäny tähän koruun, aivan mun suosikki-värimaailmaa! Sommittelu on mukavan tasapainoinen ja jotenkin tuossa riipuksessa toistuu tuo mallikuvan riippumattokin <3 Ihana koru!

Vikki kirjoitti...

Hienotunnelmainen koru!
Tunnelma toistaa valokuvaa. Ihan kuin nuo erilaiset helmet olisivat maita joissa on matkusteltu. Ja silkkinauha kruunaa kaiken!

... rok kirjoitti...

ihana koru ... olen silkinauhojen suuri ystävä ... tässä yhdistyy upeasti korun muihin osiin !!!

outiriina kirjoitti...

tosi kaunis koru, ihanat värit ja tasapainoinen kokonaisuus :)

JaanaR kirjoitti...

Tämänkin korun näkisin vaivatta omalla kaulalla... Ihanat sävyt! Hieno toteutus!

Othel kirjoitti...

Mahtavat värit! Tämä haaste on näköjään saanut monet vihdoin käyttämään kauneimmat helmensä, niin sinutkin, hienoa.

Suntsa kirjoitti...

Voi kiitos kaikille yhdessä ja erikseen, kauniista kommenteista! Kerkesin nyt vasta käymään vieraisilla blogeissanne. Hengästyttävän ihania koruja olitte tehneet. Nautittavaa katseltavaa.

Ninni kirjoitti...

Upea, upea UPEA KORU! Värimaailma on kuin toisesta maailmasta, se on todella sykähdyttävä!

kuparikukka kirjoitti...

Todella upea koru, niin kauniita helmiä ja silkkinauhaa! Ihana tunnelma tässä!

koruilija kirjoitti...

Olet valinnut koruun rauhoittavat värit.- Juuri tuollaisen korun haluaisin lomalla kietoa kaulaani.- Pidän myös eri materiaalien yhdistämistä hyvänä juttuna. Riipuksen rouheus ja silkki toimivat.

Helmiainen kirjoitti...

Ui, ui, ui tuli ensimmäisenä mieleen. Mieletön rento lomakoru, kuvansa mukaisesti. Aivan iha